23948sdkhjf

Matdag med fokus på forskning

Företagsledare och forskare på plats när Livsmedelsföretagen bjöd in till Matdag på Moderna Museet.
Dagen kretsade kring hur forskning och innovation kan ge oss hälsosammare mat och hur digitalisering och automatisering kan bidra till en mer effektiv produktion.

— Vi är nöjda med dagen och hoppas att den var inspirerande och tankeväckande för de som var där. Temat för årets Matdag var forskning och innovation som ett led i vår vision att vi i Sverige ska producera världens bästa mat. Därför blir frågorna om hur forskning och innovation kan ge oss hälsosammare mat och hur digitalisering och automatisering bidra till en mer effektiv produktion intressanta, säger Livsmedelsföretagens kommunikationschef Jimmy Sandell, till Food Supply.

På plats fanns en rad företagsledare och forskare, däribland Findus vd Henrik Hjalmarsson, ABB:s vd Johan Söderström, framtidsteknologen Claudia Olsson, Renée Voltaire, Michael Bom Frøst, vd för Nordic Food Lab och Hans Berggren, vd för Sveriges Stärkelseproducenter.

Även generaldirektörerna för Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Tillväxtverket, som ifjol turnerade Sverige runt 2015 med sin "Förenklingsresa" deltog för att diskutera vad nästa steg i arbetet med regelförenklingar för den svenska livsmedelsproduktionen blir.

Se bildspelet intill.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079