23948sdkhjf

Lundgrens lever vidare

Skåneföretaget, som levererar förpackningsmaskiner till livsmedelsindustrin, köps upp av det nystartade företaget Tomb Packaging.
Lundgrens Machinery i skånska Hjärup kan stoltsera med rötter från början av 1900-talet.

Den senaste tiden har företaget, som levererar förpackningsmaskiner till livsmedelsindustrin, dock hotats av nedläggning efter att den tidigare ägaren, Midway, i september förra året beslöt att stänga igen verksamheten efter att en förlorad storkund satt tydliga spår i omsättningen.

Nu köps Lundgrens Machinery upp av det nystartade företaget Tomb Packaging.

— Vi var då fyra anställda medarbetare som tyckte att detta var synd eftersom vi tror på konceptet och våra produkter, säger Benny Backheim, marknadschef på Tomb.

— Vi startade Tomb Packaging AB, där tanken var att skapa en liknande verksamhet som Lundgren Machinery AB.

Diskussioner om förvärv har pågått mellan Tomb och Midway sedan en tid tillbaka och den 11 maj, var bolagen överens om ett övertagande.

— Vi spår en ljus framtid tillsammans med vår kunniga och erfarna personal. Ett sortiment av förpackningsmaskiner som är välkänd på marknaden och som vi är stolta över, säger Benny Backheim.

Tomb Packaging startade 2015 och kommer nu att vara ett ägarbolag. All verksamhet såsom kontraktstillverkning av maskiner och moduler samt tillverkningen av det egna sortimentet av IBS förpackningsmaskiner kommer att finnas i Lundgren Machinery.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078