23948sdkhjf

Mona Sahlin lämnar spriten

Den före detta S-ledaren väljer att lämna Systembolagets styrelse.
Mona Sahlin, tidigare partiledare för Socialdemokraterna och till alldeles nyligen ansvarig för Nationella samordnaren för våldsbejakande extremism, lämnar som styrelseledamot i Systembolaget, ett uppdrag hon haft sedan 2012.

— Hon har gjort ett mycket förtjänstfullt arbete i Systembolagets styrelse men har valt att avsäga sig sitt uppdrag. Skälen till det får hon själv berätta om, hälsar Gabriel Wikström via sin pressekreterare Helena Paues, till Expressen.

Beskedet kommer efter den senaste tiden uppmärksammade avslöjanden om att hon skrivit falska intyg åt sin före detta livvakt.

Mona Sahlin väljer att avgå trots att folkhälsominister Gabriel Wikström, ansvarig minister för Systembolaget, till Expressen meddelat att han inte ser några skäl till att förändra uppställningen i styrelsen för Systembolaget.

Att Mona Sahlin avgår innebär att en av totalt åtta platser i styrelsen nu är vakant.

— Nu påbörjas ett rekryteringsarbete och sen fattas beslut om fyllnadsval vid en extra bolagsstämma. Men Systembolaget har en förhållandevis stor styrelse, så det ska inte vara något problem för styrelsen att fungera fram till dess, säger Helena Paues, till Expressen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109