23948sdkhjf

Reko landar "bamba"-affär

Ska leverera Krav-märkt kyckling till skolor i Göteborg.
Göteborgs stad satsar på 100 procent ekologisk kött i "bamba", det vill säga skolmaten. Nu har det ekologiska kycklingföretaget Reko fått uppdraget att, tillsammans med Martin & Servera, leverera Krav-märkt kyckling till ett av kommunens centralkök, Matlandet i Lundby.

Läs också: Reko kyckling snart i butik

— När Göteborgs stad beslutade att allt kött i kommunen ska vara ekologiskt år 2014 var det första vi gjorde att göra plats ekonomiskt för kött av god kvalitet. Genom att välja bort färdigmat och istället laga från grunden, till exempel fond och buljong har vi utrymme att köpa bra ekologiska råvaror. Dessutom lagar vi mat efter säsong för att få ner priserna och kunna servera god mat över hela året. Genom att välja bra och smakrikt kött kan mängden kött minskas och andra proteinkällor tillsättas; till exempel bönor i köttfärssåsen, säger Joachim Johansson, köksmästare på Matlandet på Lundby skola, i ett pressmeddelande.

Centralköket tillagar dagligen 6 500 portioner skolmat och Reko-kycklingen har redan nått fram till elevernas tallrikar.

— Vi på Reko strävar efter att hela tiden driva den ekologiska utvecklingen framåt. Skolmåltiderna i Sverige är många. Därför är det viktigt för oss att så många skolluncher som möjligt är ekologiska. Det känns fantastiskt att veta att våra barn och äldre får äta en god och högkvalitativ kyckling från Reko, för det tycker vi att dem förtjänar. Det är en fråga som vi brinner för och känns extra bra att bidra till, säger Sebastian Holm, som är vd på Reko gårdar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063