23948sdkhjf

"Ölhjältar" bär Poppels

I år har rekordmånga anmält sitt intresse för att bidra med bär till bryggeriets höstöl.
Food Supply har tidigare följt bryggeriet Poppels annorlunda metoder för att kombinera affärsnytta och varumärkesbyggande. Nu ger sig personalen återigen ut på vägarna för att samla in vinbär till höstens öl, bär som doneras av vad Poppels kallar för "ölhjältar". Denna gång sker insamlingsturnén i samarbete med krogkedjan Bishop's Arms.

Läs också: Poppels vill ha dina vinbär

Under det första året, 2014, deltog ett 60-tal donatorer. I fjol dök närmaste 200 upp. Nu, några dagar innan årets insamlingsturné drar igång, har över 1 000 personer anmält sitt intresse på Poppels Facebook-sida.

— Det är en otroligt rolig utveckling. När vi samlade in bär för första gången fick vi nästan nypa oss i armen när över 50 entusiastiska ölhjältar dök upp med rött guld i sina korgar. Att 20 gånger så många vill vara med två år senare är helt overkligt. Många har dessutom redan plockat och delat med sig av fantastiska skördebilder från hela landet. Vi ser verkligen fram emot att få förvalta bären och lämna tillbaka dem i förädlad form, säger Poppels vd Mats Wahlström, i ett pressmeddelande.

Mats Wahlström har tidigare förklarat vad har tror att engagemanget kommer ifrån, att det rör sig närkontakten mellan bryggeri och ölkonsument.

— Det blir en extrem form av ekologi och småskalighet. Jag kommer med mina bär, bryggeriet brygger öl på bären och sedan får jag tillbaka bären i förädlad form. Det blir en fin cirkel, sa han i samband med fjolårets insamlingsturné.

Nytt för i år är att det samlas in både svarta och röda vinbär.

— Det är verkligen spännande! Röda vinbär ger en fantastisk syrlighet medan svarta ger en intensiv bärsmak. Att balansera dessa två mot varandra är nyckeln till ett fantastiskt slutresultat. Det skall verkligen bli spännande att se vad insamlingen ger för mix av bär, säger bryggmästaren Daniel Granath i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078