23948sdkhjf

Jämtländsk storsatsning på ekofläsk

Mångmiljonsatsning ska ge 1 400 slaktsvin per år och förse Fäviken Magasinet med fläsk.
I Mo, utanför jämtländska Trångsviken, har lantbrukaren Erik Svensson investerat 7,5 miljoner kronor i ett helt nybyggt grisstall. Produktionen, som är ekologisk, ska resultera i 1 400 slaktsvin per år.

Merparten av grisarna ska gå till slakt hos HK Scan i Dalarna, uppger P4 Jämtland.

— Jag känner mig trygg inför framtiden och är övertygad att det kommer att öka, medvetenheten bland konsumenterna, att man vill ha bra mat, säger Erik Svensson, till P4 Jämtland.

Till SR säger berättar han att 300-400 grusar kommer att gödas extra mycket, vilka sedan ska levereras till Undersåkers charkuterifabrik, som ägs av Magnus Nilsson, som också driver den prisbelönta restaurangen Fäviken Magasinet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063