23948sdkhjf

Sol ger klirr i kassan för Systemet

Starka siffror för det svenska alkoholmonopolet.
Under det första halvåret 2016 uppgick Systembolagets nettoomsättning till närmare 13,48 miljarder kronor, vilket kan jämföras med drygt 12,85 miljarder kronor under samma period i fjol. Rörelseresultatet förbättrades från 6 miljoner kronor till 43 miljoner kronor.

Den totala försäljningsvolymen landade på 230,7 miljoner liter, en ökning från 221,6 miljoner liter.

"Ökningen beror främst på det varma vädret under försommaren och även inför midsommar- helgen. Det var också en bidragande orsak till att rörelse- resultatet för kvartalet stigit till 43 miljoner kronor", skriver Systembolagets vd Magdalena Gerger i delårsrapporten.

Enligt en opinionsundersökning som Systembolaget beställt av TNS Sifo visar att 77 procent av svenskarna vill att Systembolagets monopol består.

— Det är glädjande att kunderna är nöjda med Systembolaget och vårt ansvarsfulla sätt att sälja alkohol. Det stärker oss i det fortsatta arbetet med vårt uppdrag, säger Magdalena Gerger, i ett pressmeddelande.

Vidare kan konstateras att försäljningen av det alkoholfria sortimentet ökade med 15,2 procent under det första halvåret, jämfört med samma period 2015. Volymen ekologiskt ökade med 41 procent till 25,9 miljoner liter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062