23948sdkhjf

Här är köttfuskarens nya jobb

Inför flytten anlitar Scandinavian Organics Gothemsgårdens tidigare delägare som konsult.
I början av året briserade en omfattande skandal i den svenska livsmedelsbranschen när det uppdagades att de gotländska köttföretagen Gothemsgården och Gotland K&D sålt 23 ton utländskt kött märkt som svenskt. En del av köttet, som såldes för mångmiljonbelopp, uppgavs dessutom vara Krav-märkt.

Det pågår för närvarande en utredning om misstänkt skattebrott mot de båda företagen. Gothemsgården är försatt i konkurs.

Läs också: Köttföretag anklagas för storbluff

— De har lurat sina kunder, grossister och andra som har köpt kravmärkt svenskt kött. Det är extremt allvarligt och kastar en skugga över hela svenska köttindustrin, sa Daniel Selin, avdelningschef vid livsmedelskontrollen på miljöförvaltningen Stockholm stad, då.

Nu är en av delägarna bakom Gothemsgården tillbaka i livsmedelsbranschen, rapporterar Helagotland.se.

Det är Scandinavian Organics som anlitar mannen i samband med att bolaget, som tillverkar ekologisk buljong och färdigrätter, flyttar in hos Matfabrikörens EMV-fabrik i Varberg.

Läs också: Scandinavian Organics flyttar

Mannen bakom Gothemsgården, som inte är dömd för något brott, anlitades som konsult för att hjälpa till under flytten.

— Ja, han hjälpte oss med logistik. Men han är inte anställd av oss, säger Scandinavian Organics vd Nils Wetterlind till Helagotland.se

Daniel Selin vid livsmedelskontrollen ställer sig frågande till att Gothemsgårdens ägare alltjämt är verksam i livsmedelsbranschen.

— Man kan ju undra vilka i branschen som vill arbeta med den här personen, säger han till Helagotland.se

* En tidigare version av den här artikeln innehöll ett stycke som i efterhand har tagits bort. Efter publicering har Micael Nilsson, vd på Matfabrikören, hört av sig till redaktionen. Vi vill förtydliga att den i artikeln nämnda konsulten inte har, eller har haft, något samröre med Matfabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078