23948sdkhjf

Orklas frånvaro ifrågasatt

Största privata arbetsgivaren i Eslöv, Orkla Foods, saknades under ortens näringslivsdagar i helgen.
Trots att Orkla är Eslövs största privata arbetsgivare saknades företaget under kommunens näringslivsdagar "Därför: Eslöv" i helgen, skriver Skånska Dagbladet. Det passerade inte under radarn och på lördagen ifrågasattes frånvaron från scen av konferenciern under Made by Eslöv-dagen. Faktumet att företaget inte var där var dessutom extra känsligt eftersom Orkla tidigare i år flyttade sitt huvudkontor från Eslöv till Malmö.

– Det var verkligen en olycklig miss. Vi hade faktiskt för avsikt att vara med, men ansvaret föll lite mellan stolarna. Men vi har redan bestämt oss för att vi ska vara med nästa år. Eslöv är en väldigt viktig anläggning för oss, säger Orkla Foods presschef Cecilia Franck, till Skånska Dagbladet.

Enligt Eslövs kommuns näringslivschef Lars Persson var det inte ett ondsint ifrågasättande av frånvaron från konferenciern, vars ord av vissa uppfattades som häcklande enligt Skånska Dagbladet, utan en "kärleksfull vädjan". Enligt honom fanns det flera förklaringar till varför företaget, som fick stort utrymme i kommunens årliga näringslivstidning, saknades:

– Jag har bara varit näringslivschef i tre veckor men tolkar det som att dels var vi väldigt sent ute själva med förfrågan och inbjudan till dem. Dels har Orkla själva flyttat och haft en process med sina olika beslutsfunktioner, var besluten ska fattas om de ska medverka i sådana här aktiviteter.

Enligt Skånska Dagbladet berodde misstaget på att man på Orklas huvudkontor trott att Eslövs-anläggningen skött ärendet – och tvärtom. Orkla har totalt 275 anställda i Eslöv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094