Sveriges bästa gör öl – Kocklandslager
Svenska kocklandslaget släpper egen öl lagom till den kulinariska Olympiaden.
Landslaget har under ledning av lagledaren Jonas Franzén arbetat fram tävlingsmenyn, som går i hållbarhetens tecken, under de senaste 18 månaderna. För att ackompanjera smakerna av bland annat gös, kungskrabba och pumpa har landslaget även utvecklat ett eget öl.
Tillsammans med S:t Eriks bryggeri har man tagit fram det ekologiska ölet Kocklandslager, humlad med sorten Citra. Ölet används också i tillagningen av bräserat lammlägg, en av tävlingsrätterna.
– Det är ett öl som vi är mycket stolta över eftersom det passar bra till vår härliga, smakrika, svenska husmanskost, likväl som till en grillad köttbit eller skaldjur. Eller också som ett gott öl att njuta av i gott sällskap, säger Jonas Franzén i ett pressmeddelande.
Ölet beskrivs som en ljus lager med tropisk fruktighet och mycket citrustoner – inslag av mango, passionsfrukt och röda äpplen ska märkas av.
Kocklandslager lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment den 16 september. I oktober åker svenska kocklandslaget ner till tävlingen, där Sverige placerat sig på pallplatsen i alla tävlingar de senaste 20 åren.