23948sdkhjf

Poppis finsk kyckling till Sverige

Finlands mest populära kycklingvarumärke kommer till Coops butikshyllor.
Även HKScan har uppmärksammat den ökande konsumtionen av kyckling i Sverige – för att möta efterfrågan hämtar de in Finlands mest populära kycklingvarumärke. Karinäs kycklingprodukter föds upp i ett 10 mil stort gårdsområde som i Finland kallas Hemgården. Här har uppfödning, produktion och spannmål hämtats sedan 50 år tillbaka.

– Vi äter allt mer kyckling i Sverige. Med Karinäs kan vi möta den ökade efterfrågan på vitt kött och samtidigt erbjuda konsumenter produkter som håller hög standard, både gällande djuromsorg och kvalité. Med Karinäs är vi stolta över att erbjuda prisvärd kvalitetskyckling från andra sidan Östersjön, säger Andreas Karlsson, Head of Category White Meat på HKScan, i ett pressmeddelande.

De fyra produkterna som lanseras i Coops butiker runtom i Sverige är bröstfilé, minutfilé, kryddiga kycklingvingar och smaksatta kycklingklubbor.

Enligt HKScan liknar finsk uppfödning och produktion de svenska metoderna vad gäller värderingar, livsmedelssäkerhet och djurhållning. Kycklingarna från de 88 uppfödningsgårdarna är frigående inomhus och får närproducerat spannmål.

I samband med lanseringen meddelar också HKScan att de gör en stor investering i en ny produktionsanläggning för kyckling i finska Raumo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125