23948sdkhjf

Tv-stjärnan får eget charksortiment

Mysfarbrorn lanserar varumärke under egna namnet tillsammans med Jojjen.
I höst kommer Ernst Kirchsteigers egna kött- och charksortiment till butikerna. Lanseringen, som går under hans tidigare varumärke ERNST, är ett samarbete med köttproducenten Jojjen.

Det är Ernst själv som står för recepten för de fyra olika korvarna och den rökta kycklingen som släpps till butikerna i veckan.

– Att lansera god mat som är lätt att laga känns fantastiskt roligt. Det här är produkter som jag själv saknar när jag handlar, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Producenten Jojjen i Västervik, som tillverkar produkterna på klassiskt vis av svenska råvaror, har lång erfarenhet av kött, chark och delikatesstillverkning.

Enligt Ernst är sortimentet präglat av både svenska och sydeuropeiska smaker – linjen består av rökt kyckling, handknuten prinskorv, gammaldags falukorv, grillkorv med toscanska kryddor samt wienerkorv.

– Rökt kyckling är en storsäljare i södra Europa men har fram till nu inte funnits i Sverige. Korvarna är gjorda för hand och långsamt rökta över spån, precis som förr i tiden, säger Ernst Kirchsteiger.

Peter Hirschman, vd för Jojjen, berättar att produkterna redan mottagits positivt från flera kedjor, och bekräftar att sortimentet kommer att utökas med två produkter inför årets julsäsong.

Ernst Kirchsteiger har sedan tidigare lanserat både inredningsprodukter och vin under varumärket ERNST.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079