23948sdkhjf

Vakuum är Lithells premium

Lithells Signature är det nya premiumkonceptet som satsar på sous vide-produkter.
Med fyra trendiga köttdetaljer tillagade i sous vide-stil lanserar Lithells sitt nya premiumkoncept. Pluma, pork brisket, kotlettrad och lättrökta shortribs av kalv står på menyn när Lithells Signature släpps lös.

Det vakuum-tillagade köttet har inga tillsatser förutom en lätt kryddning, och ska ge utrymme för matlagaren att själv sätta prägel på köttet. Köttet tillagas i låg temperatur under lång tid och tillsätts inte någon vätska.

Läs också: Premium växer snabbast

– Pluman är en himla rolig styckningsdetalj att jobba med och som jag definitivt rekommenderar till större restauranger. Detaljen är dessutom ny för mig vilket jag, som älskar att upptäcka nytt, går igång på, säger årets sous vide-kock Dennis Säwström, som driver Kreativ Mat i Halmstad.

Lithells-ägarna Atria var först att lansera sous vide-produkter på svenska marknaden 1979, ett koncept som fick sitt genomslag när franske kocken George Pralus började tillaga gåslever med metoden 1974.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094