23948sdkhjf

Maträddaren Resq tecknar nya avtal

Tjänsten som förhindrar att restaurangmaten slängs får tillskott på 20 nya restauranger.
Den finska startupen Resq, som grundades 2015, är en tjänst som vill ta tillvara på överskottsmaten på restauranger och caféer. Genom deras digitala tjänst kan man köpa färdiga take away-måltider, som annars skulle slängts, till ett kraftigt rabatterat pris.

Tjänsten har redan fått fäste i fyra länder – Finland, Sverige, Nederländerna, Belgien och Estland – och har idag cirka 55 000 användare. De har också fångat investerarnas intresse: i samband med Sverige-lanseringen i våras tog de in kapital från bland andra Cleantech Invest, tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson och Itrim-grundaren Martin Anderlind.

I Sverige har man cirka 15 000 användare och här utökar man nu utbudet, som tidigare bestod av en handfull restauranger och caféer. Bland dem syns Pontus Frithiofs restauranger i Stockholm; cafékedjan Barista i Malmö, Göteborg och Stockholm; Bread and Table i Stockholm och snabbmatskedjan Sushirullens fyra restauranger.

– Personer får chansen att köpa ett middagsmål av mycket hög kvalité som är enkelt och snabbt att beställa via appen. Dessutom för ett otroligt bra pris samtidigt som man förhindrar att gourmetmat kastas helt i onödan, säger Mikael Melin, Country Manager i Sverige, i ett pressmeddelande.

Enligt Resq kommer man att utöka verksamheten i ytterligare länder innan årsskiftet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079