Intresset för lokalt närproducerad mat ökar
Medlemmarna i föreningen Svensk Lantmat har sett att intresset för det småskaliga ökar snabbt i Sverige.
– Vi har varit runt under lördagen och gjort studiebesök hos Ölandschoklad, Ölands örtagård, Havtornsgården i Triberga på Öland och hos Västersläts gårdsbutik och slakteri och Fredrikssons Smakglädjebutik i Kalmar. Det finns ett stort intresse bland medlemmarna att lära sig om hur andra småproducenter arbetar, säger Karin Olsson från Svensk lantmats styrelse till Barometern.
Hon säger att föreningen sett ett ökat intresse för lokalproducerat.
– Absolut, om jag bara ser till mitt eget företag så är det fler och fler som tar kontakt, både privatpersoner och restauranger. Och när jag lyssnar på mina kollegor här så upplever de samma sak runt om i Sverige. Det finns ett stort intresse av att köpa det man verkligen vet är ett genuint mathantverk, säger Karin Olsson till tidningen.