23948sdkhjf

Butikskedjorna i projekt om energispar

Förstudien ska reda ut om livsmedelsbranschen är i behov av specialiserade energikonsulter.
Forskningsnätverket Research Institutes of Sweden (RISE) genomför nu tillsammans med certifieringsföretaget Incert och Ica Fastigheter en förstudie där man undersöker om det behövs en certifiering av energikonsulter för livsmedelsbutiker.

Utmaningarna som lyfts fram i dag är att få energikonsulter har kompetensen att räkna in alla faktorer i en butiks verksamhet. Samtidigt som energianvändningen ska minska ska man dessutom ha en säker drift, en säker hantering av varor och liten miljöpåverkan.

– Just nu fokuserar vi arbetet på att identifiera behovet av konsulter från branschen samt vilka kunskapskrav som är rimliga att ställa. Själva förstudien ska resultera i en kravspecifikation som beskriver vilka kompetenskrav som är rimliga att ställa i en frivillig personcertifiering, berättar projektledare Martin Borgqvist på RISE.

Studien görs för Belivs Innovationskluster, vars medlemmar länge efterfrågat en certifiering av energikonsulter för specifikt livsmedelsbutiker. Även kedjorna Coop och Bergendahls medverkar i projektet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063