Elektriskt glas ska förhöja ölet
S:t Eriks bryggeri aktuella med ny innovation som ska stimulera smaklökarna.
Det nya glaset har utvecklats tillsammans med japanska forskaren Hiromi Nakamura, som specialiserat sig på just elektrisk smak. Genom att lacka glaset i silver och koppla upp det till ett 9-voltsbatteri och två elektroder ska smaklökarna stimuleras och förstärka smaker.
– Kombinationen av elektricitet och vätska kan kanske låta riskabel, men i det här fallet är styrkan av strömmen helt ofarlig och effekten enbart positiv. De flesta som har smakat på vätska laddad med elektricitet talar om en förhöjd kryddighet och tydligare fräschör. Öl är beskt, och elektricitet skulle kunna göra att ölen upplevs beskare, säger Hiromi Nakamura i ett pressmeddelande.
När glaset förs till munnen flödar strömmen mellan hand, dryck och tunga, vilket ska påverka smakupplevelsen, och styrkan kontrolleras via ett reglage på foten. Ölglaset finns än så länge bara i en begränsad testupplaga.