Efter gift i äggen – nu testas köttet
Nederländska myndigheter drar i gång ny undersökning efter fynden av bekämpningsmedlet fipronil.
Köttet som ska testas kommer från de gårdar som levererat kontaminerade ägg och även producerar kycklingkött.
Det innebär att den nederländska myndigheten för livsmedelssäkerhet, NVWA, kommer att testa kött på "några dussin" gårdar som kombinerar verksamheterna, skriver The Guardian.
Insatsen kallas av en talesperson från NVWA för en säkerhetsåtgärd, och om köttet visar sig vara fritt från fipronil kommer gårdarna få fortsätta sin försäljning.
Enligt röster från fågelbranschen i landet kommer det inte finnas halter av bekämpningsmedlet i köttet eftersom kycklingarna som föds bara lever mellan sex till åtta veckor, vilket är för kort tid för löss (vilket man använder medlet mot) att utvecklas.
– Efter åtta veckor rengörs hönsstallen och desinfekteras med klorin. Sen kan du äta från golvet, säger Eric Hubers, ordförande för branschorganisationen LVO, enligt The Guardian.