Oväntad storslam för mini-nationen
Sverige lyckades skrapa hem en vinst när nyinstiftade nordiska mattävlingen Embla avgjordes.
En av vinnarna från Färöarna är kocken Leif Sørensen, som fick priset för "Nordisk Mathantverkare".
– Tre nordiska matpriser till Färöarna på en kväll är stort. Det är viktigt för vårt självförtroende men det visar även att vi kan något speciellt på Färöarna och att vi börjar finna vår identitet, säger han enligt Nordisk råds sajt Norden.org .
Sverige tog hem priset för "Mat till många" genom Annika Unt, måltidsstrateg på Måltidsservice.
– Embla-priset är ett erkännande för det hårda jobb personalen i de offentliga köken gör varje dag, säger hon till Norden.org.
Framöver kommer priset att delas ut vartannat år.
Alla vinnarna av Embla-priset 2017:
Mat till barn och unga 2017:
Geitmyra Matkultursenter, Norge
Mathantverkare 2017:
Leif Sørensen, Fish Chips, Färöarna
Mat till många 2017:
Annika Unt, Sverige
Matkommunikatör 2017:
Michael Björklund, Smakbyn, Åland
Matdestination 2017:
Heimablídni, Färöarna
Råvaruproducent 2017:
Dímunargardur, Färöarna
Matentreprenör 2017:
Thomas Snellman, REKO, Finland
Mat till barn och unga 2017:
Geitmyra Matkultursenter, Norge
Mathantverkare 2017:
Leif Sørensen, Fish Chips, Färöarna
Mat till många 2017:
Annika Unt, Sverige
Matkommunikatör 2017:
Michael Björklund, Smakbyn, Åland
Matdestination 2017:
Heimablídni, Färöarna
Råvaruproducent 2017:
Dímunargardur, Färöarna
Matentreprenör 2017:
Thomas Snellman, REKO, Finland