23948sdkhjf

Göteborgsbryggeri nästan dubblar kapaciteten

Bryggeriet som tog över i Pripps gamla brygghus ökar kraftigt med nya tankar.
Göteborgs Nya bryggeri, som bildades 2015, slår på takten när man köper in två nya tankar, skriver Beernews .

Genom investeringen går man från en produktionskapacitet på 450 000 liter till 700 000 liter om året. Enligt bryggeriets processansvarige, Tobias Grönqvist, är man säkra på att kunna nå maxproduktion under nästa år.

– Det har varit mycket jobb med det var det värt. Nu är det snarare bryggverket än tankkapaciteten som är flaskhalsen för oss, säger han till Beernews.

En av anledningarna till produktionsökningen är efterfrågan på produkten Starkpilsner, som från och med september kommer finnas i 280 Systembolag i landet.

Förutom en högre kapacitet ska de två nya tankarna, som köpts in från Litauen, göra att bryggeriet även sparar in på både tid och vatten.

Bryggeriet bildades av tidigare arbetare på Pripps bryggeri i Göteborg, vars verksamhet lades ner 2001 av nya ägaren Carlsberg. Själva bryggeriet huserar även i Pripps gamla brygghus i Göteborg, där man med sin verksamhet fyller cirka 10 procent av det massiva komplexet.

Läs också: De återinviger Pripps bryggeri

I en intervju med Göteborgs-Posten från förra året berättar en av ägarna att ambitionen är att nå en bra bit över miljongränsen vad gäller bryggda liter öl per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093