23948sdkhjf

Bryggeri flyttar i expansion

Göteborgsbryggeri satsar på ny lokal med nytt bryggverk – produktionskapaciteten planeras bli 2,5 miljoner liter om året.
Stigbergets bryggeri i Göteborg satsar på en expansion, som innebär att man köper in ett nytt bryggverk och delvis flyttar till nya lokaler. Samtidigt kommer man fortsatt att ha kvar sin nuvarande lokal med tillhörande bryggverk, skriver sajten Beernews .

I dagsläget har man ett bryggverk på 2 000 liter, som till våren nästa år ska trumfas av ett nytt bryggverk på 4 000 liter, när man flyttar i nya lokaler på Ringön i Göteborg.

Enligt en kommentar från Nils Hultkrantz på Stigbergets bryggeri till Beernews är tanken att man i de nya lokalerna ska producera de vanligaste produkterna, medan man gör experiment och samarbetsöl i de gamla lokalerna.

Målet är att installera det större bryggverket i de nya lokalerna i mars nästa år, med produktionsstart i april. Redan från start når bryggeriet då en produktionskapacitet på omkring 1 miljon liter öl per år, som med ett maximalt antal tankar kan bli 2,5 miljoner liter per år.

– Men det är inget vi siktar på i nuläget, säger Nils Hultkrantz till sajten.

I övrigt planerar bryggeriet även att köpa in en burklina framöver, för att kunna tappa öl på 50-centilitersburkar.

Stigbergets bryggeri, som tog hem guldmedaljer i flera klasser under förra årets Öl- och Whiskymässa, producerar med nuvarande utrustning cirka 450 000 liter öl om året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08