23948sdkhjf

Ny mångmiljoninvestering för Peterson Packaging

Den totala investeringen når cirka 130 miljoner kronor – "En satsning över fyra-fem år".
Senast i maj meddelade Peterson Packaging att belgiska ägarkoncernen VPK Packaging Group investerade 200 miljoner i anläggningarna i Sverige, Danmark och Norge.

Totalt 60 miljoner öronmärktes då till en modernisering av fabriken i Norrköping, något man då beräknade ge större möjligheter att nå ut till nya kunder.

Nu är det dags för ännu en investering – tillsammans med fabriken i dalsländska Bäckefors får man nu dela på ytterligare 90 miljoner, rapporterar Affärsliv.com .

– Det här är en satsning som sträcker sig över fyra-fem år. Som helhet kommer det under den här perioden investeras runt 130 miljoner kronor i Norrköpingsanläggningen, säger Dan Johannessen, vd för Peterson Packaging i Skandinavien, till Affärsliv.com.

Investeringen kommer att bli en fortsättning på det moderniseringsarbete som påbörjades i våras, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Dessutom har fabriken i Norrköping nyligen fått en BRC-certifiering (Packaging och packaging material), vilket innebär att man framöver kan möta kraven som ställs för produktion, förvaring och distribuering av livsmedelsförpackningar.

Den senaste investeringen kommer inte leda till några nyanställningar, skriver Affärsliv.com.

– Maskinerna är så pass effektiva att det räcker med den personal som redan finns, säger Dan Johannessen till sajten.

I dag är Peterson Packaging en av Skandinavien största leverantörer av fiberbaserat emballage, med specialisering på förpackningslösningar av wellpapp och solidboard, tillsammans med bland annat displaylösningar för butikshyllor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078