23948sdkhjf

Osttillverkare tredubblar lagerytan

Prisbelönta gårdsmejeriet vill rikta blicken utomlands efter utökad produktion.
Gårdsmejeriet Svedjan ost, baserat några mil norr om Skellefteå, invigde tidigare i veckan sitt nya ostlager – resultatet av en investering på cirka 2 miljoner kronor. I och med ett nytt lager ökar man sin kapacitet från 4 ton till 12 ton, skriver sajten Norran Affärsliv .

Enligt Svedjans vd Pär Hellström innebär det att hårdostarna nu kan lagras ungefär dubbelt så lång tid jämfört med de 12-16 månader man lagrar dem i dagsläget.

Samtidigt har man också renoverat mejeridelen, samt dubblat kapaciteten för ystningen. På längre sikt kan mejeriet, som samlat på sig priser i bland annat SM i mathantverk, börja sikta mot andra marknader än i dag.

– Vår geografiska marknad har successivt utökats och idag säljer vi vår ost i hela landet. När vi utökat produktionen ska vi också söka oss utomlands där vi insett att det finns ett stort intresse för våra ostar. Det blir då i första hand besök i London och i New York, säger Pär Hellström, vd och ostmästare, till Norran Affärsliv.

Tidigare i år började Svedjan ost samarbeta med Falbygdens ost i vad den senare kallar "Våra svenska gårdsostar". Samarbetet innebär att man tillsammans med fyra andra mejerier når ut till Ica-butiker i hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063