23948sdkhjf

Alginnovation tog Livsmedelspriset

Simris Alg stod som vinnare under Livsmedelsdagarna – "en framgångssaga som idag är en världsberömd algfarm".
Det blev skånska Simris Alg som tog hem utmärkelsen Livsmedelspriset 2017 under Livsmedelsdagarna i Tylösand, framför tio andra nominerade.

I motiveringen lyfter man särskilt fram grundaren och vd:n Fredrika Gullfot, som man ser haft en "oerhörd energi och en vision om att bli en föregångare i den biobaserade ekonomin", och kallas även en
"strålande företrädare för ett innovativt och affärsdrivande livsmedelsföretag".

"Hon upptäckte att det var onödigt att omega-3-tillskotten bidrar till utfiskningen, när det är i algerna som det goda finns. Där började en framgångssaga som idag är en världsberömd algfarm", står det vidare i motiveringen.

– Det här är ett både roligt och viktigt erkännande som bekräftar vår roll som banbrytare inom livsmedelsindustrin. Det finns ett enormt förnyelsebehov när det gäller hållbar framställning av livsmedel och kosttillskott, och vi är en viktig del i utvecklingen, säger Fredrika Gullfot i ett pressmeddelande.

Det First North-noterade bolaget, som gör omega 3-produkter baserade på alger, har upp till årets pris haft ett händelserikt år. Man har närmat sig ett EU-godkännande av sina produkter, lanserats i Berlin, startat samarbete med Apoteket och även bytt vd två gånger – från grundaren Fredrika Gullfot till tidigare Gooh-vd:n Jonas Regnér, och sedan tillbaks till Fredrika Gullfot.

De andra nominerade till årets pris var Kronfågel, Foodtruster, Food venture and partnering day, Jon Hillgren/Hernö Gin, Östgötasvamp, Chokladfabrikör Jenny Berg, Sofia Kocher/Musselfeed, Meny Christina Möller och Tina-Marie Qwiberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094