Ny linje på Semper-bageri dubblar kapaciteten
Investeringar i lager och en andra produktionslinje gör att Sempers glutenfria knäckebrödsbageri i Falun nu kan producera 2 400 ton om året.
Bageriet, som efter köpet ställdes om till produktion av enbart glutenfria knäckebröd, har fått ett nytt lager tillsammans med en andra produktionslinje genom en utbyggnad av lokalerna. Förbättringarna innebär att bageriet framöver kommer kunna baka 2 400 ton om året, vilket är en fördubbling jämfört med tidigare kapacitet.
Enligt Semper är det en ökad efterfrågan som gjort att man vill skala upp bageriet, vars totala produktion förra året landade på cirka 900 ton.
– Fram tills nu har vi fått kvotera vårt knäckebröd till återförsäljarna då produktionen inte räckt till. Med vår nya produktionslinje kommer vi bättre att kunna matcha efterfrågan, säger Karsten Becht, marknadsdirektör för glutenfria produkter på Semper, i ett pressmeddelande.
Enligt Semper uppskattar man att företagets totala andel gällande den svenska glutenfria marknaden ligger på 34 procent. Samtidigt går en hel del av Falunbageriets produkter på export – närmare bestämt 50 procent av produktionen.
I första hand handlar det om export till andra nordiska länder, men inkluderar även leveranser till kunder i bland annat Tyskland, Schweiz, Storbritannien och Nederländerna.