Axfood gör fortsatta förpackningsändringar
Koncernens förpackningsutvecklare om bytet: "Vi lägger allt större vikt vid att ta fram klimatsmarta förpackningar till våra egna varor".
Nu fortsätter koncernens satsning för att minska användningen av fossil plast, när man lanserar nya förpackningar för egna varumärket Garants ekologiska frysta grönsaker.
Enligt Axfood påbörjade man insatsen för att byta ut förpackningarna för några år sedan, och man har nu kommit fram till lösningen. Materialet i förpackningar för totalt åtta produkter inom sortimentet byts nu ut till plast gjord på förnybar råvara.
Bland de förbättrade miljöaspekter de nya förpackningarna innebär ingår bland annat tillverkningen, som görs på ett sätt som ska minska svinn. Samtidigt har koncernen satsat på att utveckla förpackningarna för att ta mindre plats vid transport, genom att minska mängden luft så mycket som möjligt.
– I vårt hållbarhetsarbete är det viktigt att se till produktens helhet och inkludera såväl innehåll som förpackning. Därför lägger vi allt större vikt vid att ta fram klimatsmarta förpackningar till våra egna varor, säger Lisa Säfwenberg, förpackningsutvecklare på Axfood, i ett pressmeddelande.
Bytet ska innebära att den totala förpackningsprocessen minskar med cirka 26 ton koldioxid per år.