23948sdkhjf

"Mathjälte" gör ost av världsklass

Skånskt gårdsmejeri prisades när tidningen Lantliv mat och vin delade ut sin årliga utmärkelse.
För femte året i rad utsåg tidningen Lantliv mat och vin vad de kallar "årets mathjälte", ett pris som går till en person eller företag som lyfts fram för sin produktion av "högkvalitativt mathantverk av lokala råvaror".

De nominerade utgjordes av Börslycke gård, Vindelns rökeri och Vilhelmsdals gårdsmejeri, där den senare till slut stod överst på pallen. Mejeriet, som är beläget i skånska Tommarp, är framförallt inriktade på att göra ost av mjölken från de cirka 200 getter man har på gården.

Enligt juryn, som bland annat påpekar att ostarna både är populära bland stjärnkrögare och osthandlare landet över, kallar man ostarna "världsklass":

"Här lever man efter filosofin att om djuren har det bra och är lyckliga, får man också den bästa mjölken. Som ystas till unika ostar med smaker i världsklass, helt utan tillsatser", går det att läsa i motiveringen.

Tidigare vinnare av priset inkluderar Warbro kvarn, Löt gårdsmejeri och Stafva gård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064