Valio ger sig in på växtbaserat
Havre är basen för två nya produktserier från Valio. "Fler och fler efterfrågar växtbaserade alternativ", säger företagets kategorichef.
– Genom marknadsanalys, undersökningar och i direkt dialog med våra konsumenter, vet vi att fler och fler efterfrågar växtbaserade alternativ som är både smakrika och näringsriktiga, säger Katrine Bendix, kategorichef på Valio, i en kommentar.
Företaget förtydligar samtidigt att mjölkprodukter kommer att vara största fokus för Valio, och att produktserierna ses som ett komplement till dagens utbud. Produkterna tillverkas i Finland – både på anläggningen i Turenki, men också på nya miljardfabriken i Riihimäki .
Den yoghurt-liknande produkten lanseras i både enkilosförpackning och 150 grams-bägare, medan havredrycken – som förutom direktkonsumtion även ska kunna användas till matlagning enligt Valio – kommer i enliters-förpackning.
Bägge lanseras i Sverige under nästa vecka, och har nyligen lanserats i Finland. I en intervju i januari med finländska tidningen Vasabladet säger Valios produktutvecklingsdirektör att det är en företagets större satsningar i Sverige under 2018.
– Det är en av våra största lanseringar i Sverige i år. Marknaden är större än i Finland och konsumenterna använder växtbaserade produkter i högre grad. Det blir intressant att se hur vi klarar oss där, säger Tuomas Salusjärvi, produktutvecklingsdirektör och varumärkesansvarig på Valio, till Vasabladet .