Rybergs charkuteri varslar
Uddevalla-företaget lägger ner styckeriverksamheten – berör fem tjänster.
Anledningen till att man avvecklar styckningen beror på att arbetet med och försäljningen av styckningsdetaljer kräver för mycket resurser och därför blir olönsam, enligt vd:n Magnus Holmströms kommentarer till SVT.
De detaljer som inte används till att göra korv och pålägg säljer man i dagsläget som till exempel fläskfilé, vilket efter avvecklingen inte längre kommer vara en del av affärsidén.
I övrigt går produktionen av korv och chark bra och man vill därför fokusera på den delen, vilket också utgör merparten av företagets verksamhet.
– I dag köper vi hela djurkroppar som vi styckar. I stället ska vi köpa in de delar av djuren som vi behöver för vår charkverksamhet, Magnus Holmström till P4 Väst .
Både personal och kunder meddelades i början av april och nu pågår förhandlingar med facket. Enligt senaste årsredovisningen har företaget cirka 45 anställda.