De bildar styrelsen i nygamla organisationen
Frågor som Fisk- och skaldjursrådet driver:
|
Efter att under de senaste 25 åren verkat inom Djupfrysningsbyrån och senare Föreningen för kyld och fryst mat står nu Fisk- och skaldjursrådet på egna ben.
Detta blir det första året som en egen, fristående organisation och därmed har man också valt en styrelse.
Det första årsmötet hölls under tisdagen, där Martin Feldt (vd för Feldts fisk) valdes till styrelsens ordförande.
Han får sällskap av Susanna Wadegård (chef för Axfoods kvalitetsavdelning), AnnaLena Norrman (hållbarhets- och kvalitetsdirektör för Martin och Servera), Erika Rapp (kvalitets- och miljöchef för Menigo) samt Ulf Fransson (Stella Polaris).
Organisationen, som välkomnar fabrikanter och grossister inom både retail och foodservice, har tagit på sig uppdraget att representera branschen, bland annat mot myndigheter, i remisser och genom att driva frågor som ska utveckla branschen.
– Vi har många utmaningar i sjömatsbranschen framför oss och att det därför viktigt med en förening som kan ha en helikoptersyn och kan föra branschens talan. Inte minst visar det framgångsrika arbetet med att få HAV:s spårbarhetssystem mer anpassat till marknaden hur viktigt det är med en enad bransch, säger Martin Feldt i ett uttalande i samband med årsmötet.