Arla satsar på nytt innovationscenter
Vassle i centrum när Arla Foods satsar cirka 385 miljoner kronor på ny samlingspunkt för forskning.
Nu fortsätter mejerikoncernen forskningssatsningen – genom en investering på 36,3 miljoner euro (cirka 385 miljoner kronor) ska ett nytt center för forskning om mjölk och vassle byggas.
Arlas koncernchef Peder Tuborgh sätter satsningen i relation till en ökande befolkningsmängd i världen, vilket gör hållbar mat allt viktigare.
– Vi vet att mejeriprodukter kan spela en viktig roll för att säkra en hälsosam och balanserad kost för människor runt om på vår planet. Med detta innovationscenter så ska vi med forskning och teknisk utveckling använda den fulla potentialen av mjölken, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh i ett pressmeddelande.
Den nya anläggningen, som kommer att bli en del av Arla Foods Ingredients (AFI), planeras bli 9 000 kvadratmeter med arbetsplatser, laboratorier och en försöksanläggning. Platsen blir jylländska Nørre Vium, nära AFIs största produktionsplats Danmark Protein. Sammanlagt kommer upp till 90 personer att anställas vid anläggningen, beräknar Arla.
Byggnationen ska start under hösten nästa år, med mål att vara klart under 2021.