Foodmark hoppas på större messmörsförsäljning
Flytten till ny fabrik i Stockholm kantades av tekniska problem som sänkte produktionen. Nu hoppas Foodmark ta igen försäljningen, rapporterar DI.
Men tekniska problem gjorde att man producerade mindre messmör än vanligt under de första månaderna, rapporterar Dagens Industri .
Bland annat var den nya fabrikens storlek (cirka 14 000 kvadratmeter över två plan) en faktor som gjorde att produktionen inte kunde dra på fulla växlar omgående.
– Inkörningen tog längre tid än planerat eftersom processen är väldigt komplicerad. Det är en stor fabrik och det kräver mycket av våra medarbetare, säger Ola Nyström, personalansvarig på Foodmark, till tidningen.
Problemen ska nu till stor del vara lösta, och produktionen av messmör original uppges vara i normal takt – med tiden hoppas bolaget därmed att man ska kunna komma ikapp beställningarna.
Vanligtvis produceras närmare 2,5 miljoner förpackningar messmör om året, och Foodmark hoppas ta igen tappet med en ökad försäljning under årets sista månader.
– Vi hoppas och tror på ett ökat messmörsätande under hösten, säger Ola Nyström till DI .