23948sdkhjf

Arla satsar mångmiljonbelopp på forskning

Ska leda till en mer miljöneutral livsmedelsproduktion.
Î ett pressmeddelande skriver Arla att man satsar fyra miljoner kronor varje år fram till år 2022 på forskningsresurser. Pengarna ska gå till forskning som leder till nya metoder och lösningar för en klimatsmart mjölkproduktion. Satsningen sker i samarbete med Stiftelsen Lantbruksforskning för att skapa förutsättningar för forskning i hållbar mjölkproduktion samt för att öka kunskaper om hur mejeriprodukter bidrar till en balanserad och näringsrik kost för konsumenterna.

– För Arla är det viktigt att förstå hur våra produkter bidrar till en hållbar kost på bästa sätt. Det betyder hållbarhet i alla led. Våra ägare tillhör världens bästa när det gäller att producera hållbar mjölk och inom Arla har vi kommit långt när det gäller transport och produktion där Arlas tunga transporter i Sverige är nu 100% fossilfria. Vi ställer om elen på våra färskvarumejerier till fossilfri el. Allt för att minska klimatpåverkan. Nu tar vi ytterligare ett steg för att genom forskning hitta metoder för att ytterligare stärka prestandan på våra ägares gårdar, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla Sverige, i ett pressmeddelande.

– Vi är övertygade om att det finns stora möjligheter att genom en riktad forskning hitta nya metoder för bönder runt om i världen att ställa om jordbruket till mindre klimatbelastande samtidigt som produktionen ökar. Arla vill ha robust metodik som vi baserar våra strategier på, både när det gäller innovation och för produktutveckling men också när det gäller hållbar produktion på gårdsnivå, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078