23948sdkhjf

Pressbyrån och 7-Eleven har Sveriges bästa korv

Korvarna vann stort på årets Chark-SM.
Chark-SM hölls i år för tionde gången i Eriksbergshallen i Göteborg den 8 november. På Chark-SM korar en jury Sveriges bästa charkuterier. I klassen ”Grillkorv” vann Pressbyråns och 7-Elevens Högrevskorv och i klassen ”Milt kryddade korvar” vann Viltkorven med Prästost.

Båda vinnarkorvarna är unika produkter som tagits fram i samarbete med Lindvalls Chark som är leverantör av samtliga korvar på Pressbyrån och 7-Eleven.

– Vi är så klart superglada. Vi strävar hela tiden efter att hitta nya goda smaker och den här succén är ett kvitto på att vi tillsammans med Lindvalls lyckas. Innovation är något vi prioriterar och anser är nyckeln till att hela tiden fortsätta vara intressanta för våra kunder, både inom korv och andra kategorier, säger Fredrik Edin, kategorichef på Reitan Convenience, i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt. Detta har möjliggjorts av två anledningar, dels tack vare våra fantastiska medarbetare. Dels tack vare våra kunder som hjälper och utmanar oss. Vi har gjort detta i 94 år och vill göra det i minst 94 år till säger Anders Fall, Kommersiell chef Linvalls chark.

Vinnare i klassen ”Grillkorv” är Högrevskorven. Juryns motivering löd:

"En god grillkorv som når nya höjder tack vare en balanserad smak, noggrann kryddning och en spännande textur med inslag av högrev"

Vinnare i klassen ”Milt kryddade korvar” är Viltkorv med Prästost och motiveringen löd:

"En fint gjord korv med vacker yta som omsluter vilda välsignade toner av vildsvin och prästost"
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078