Unbakery expanderar i Norden
Det veganska bageriet hittar till Norge och Finland.
– Eftersom våra bakverk är frysbara utan att förlora i kvalitet passar de väldigt bra för caféer och restauranger som vill kunna erbjuda sina gäster fika som är lika gott som traditionell fika, men utan socker och med näringen bibehållen, säger grundaren Jonathan Boutin i ett pressmeddelande.
De nya kunderna finns i både Norge och Finland. I Norge är det storsatsande The Juicery som på kort tid blivit en stor kund och dessutom fått flera andra caféer att få upp ögonen för Unbakery.
– Vi blev väldigt glada över att få The Juicery som kund, våra bakverk passar verkligen deras profil som hand i handsken. Men ganska kort efter började det trilla in beställningar från andra caféer i Norge, till vår överraskning. Vi trodde inte att det skulle gå så snabbt, fortsätter Jonathan.
Den finska kunden heter Backer’s Bakers, och även de har skapat intresse för Unbakerys produkter utanför det egna caféet.
– Intresset har lett till att vi slår produktionsrekord efter produktionsrekord. Nu har vi investerat i nya maskiner som ökat vår kapacitet, samtidigt som vi står beredda att anställa fler, så nu ska vi ta hela Norden! säger Malin Hernström som grundade Unbakery tillsammans med Jonathan Boutin.