23948sdkhjf

Bagerierna som säljer flest semlor

132 ton mandelmassa och 211 ton grädde beräknas gå åt på fettisdagen.

Fettisdagen närmar sig och med det en viktig högtid för bagerierna. Fem miljoner semlor brukar svenskarna stoppa i sig den sista tisdagen i februari. Under hela semmelperioden går det åt 40-60 miljoner semlor.

Fintechbolaget Meniga har samlat in diverse semmeldata och kan bland annat avslöja vilka bagerier som får störst boozt av fettisdagen. Hela 97 procent av bagerierna ökade förra året sin försäljning under den aktuella veckan. Snittet låg 2019 på 52,2 procent ökad försäljning.

Topp fem mest populära bagerierna/konditorierna

  1. Gateau
  2. Bröd&Salt
  3. Vete-Katten
  4. Thelins Konditori
  5. Fabrique

*Hade mest försäljning under veckan som fettisdagen inträffade 2019.

Bagerierna/konditorierna som ökade sin försäljning mest jämfört med deras snittvecka: 

  1. Balders bröd
  2. Dahls bageri
  3. Bröd & Salt
  4. Wästgötabagaren
  5. Brogyllen

*Hade minst 100 transaktioner

Även branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer bidrar med fakta inför fettisdagen. Det här beräknas gå åt till de närmare sex miljoner semlorna:

  • 132 ton mandelmassa
  • 211 ton grädde
  • 2,6 ton kardemumma
  • 211 ton vetemjöl
  • 42 ton smör
  • 2,6 miljoner ägg
  • 53 ton socker
  • 1 ton florsocker
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.089