Fazer testar reaktionerna på ny havrechoklad
Fazer har sedan förra året en uttalad tillväxtstrategi med havre i fokus. Nu lanserar företaget en ny innovation inom chokladkategorin där nordisk havre kombinerats med hållbart producerad kakao.
Fazer Oat Chocko kommer att från den 24 juni finnas i begränsad upplaga i den egna webbshopen i smakerna Oat Choco och Oat Choco Hazelnut.
Tanken är att genom testlanseringen få feedback från konsumenterna kring smaken på chokladen och därmed viktiga insikter inför en framtida permanent lansering av den växtbaserade havrechocon.
– Våra kunniga chokladteknologer har lyckats lösa en kreativ utmaning vi arbetat på länge; en helt växtbaserad choco som är vegansk, laktosfri, palmoljefri och tillverkad med 100 procent ansvarsfullt odlad kakao, säger Robert Engman, vd, Fazer konfektyr i Sverige.
Havren är odlad enligt Fazers principer för hållbart spannmål. Kakaon köps in från odlare i Fazers direkta hållbarhetsprogram, samt certifierad kakao från UTZ, Rainforest Alliance och Fairtrade Cocoa Programme.