23948sdkhjf

Djurtransporter kontrolleras

Den 17 oktober genomförde länsstyrelserna och Tullverket den största kontrollen någonsin av djurtransporter till och från Sverige. Målet är att ”stänga Sverige” – att under en dag kontrollera alla djurtransporter som passerar Sveriges gränser.
Tillsammans med Tullverket kontrollerar länsstyrelserna sedan tidigt i morse djurtransporter vid färjehamnar och större gränsövergångar. Dagens insats ingår i ett länsövergripande kontrollprojekt av djurtransporter som länsstyrelserna genomför under fyra veckor. Där ligger fokus på lastning och lossning av djur. Ett av målen med projektet är att säkerställa att kontroller och bedömningar bedrivs på samma sätt över hela landet. Arbetet har bedrivits i samarbete med Polisen, Jordbruksverket och Livsmedelsverket.

– Erfarenheterna från första veckan har varit mycket positiva, både när det gäller det myndighetsövergripande och det länsövergripande arbetet. För oss handlar det om att skaffa kunskap och erfarenheter, vi har inte gjort något liknande tidigare, säger projektledare Mattias Gårdlund djurskyddsinspektör på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

– Vi har blivit väl mottagna av branschen. Djurtransporterna har generellt haft en god nivå.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078