23948sdkhjf

Packbridge knyter band med Kina

Den 17 oktober undertecknades under högtidliga former ett MoU-avtal mellan Packbridge och China Packaging Federation som har 6 000 medlemmar. Undertecknandet skedde som en inledning på den internationella toppkonferensen Top Packaging Summit by Packbridge 2012 i Lund.
Avtalet syftar till ett ökat samarbete, informationsutbyte och nätverkande som i sin tur ska leda till innovation, ny kunskap och konkreta samarbeten mellan förpackningsindustri och forskning. Ge Jianghe, som är Executive Vice President för China Packaging Federation underströk både i sitt tal i samband med undertecknandet och efteråt, att man tar detta avtal på största allvar och kommer att lägga mycket kraft på att få det att bli effektivt.

– Vi har ett mycket gott intryck av den svenska förpackningsindustrin och vill gärna utbyta erfarenheter, konstaterade han.
Undertecknandet skedde i närvaro av bland annat Mats Helmfrid (m), kommunstyrelsens ordförande i Lund och Per Nyström, VD för Flextrus och Å&R Carton, samt Packbridge ordförande.

Ge Jianghe var också öppningstalare på Top Packaging Summit by Packbridge 2012. Han gav bland annat en bild av den kinesiska förpackningsindustrin som förra året var värd 207 miljarder US-dollar.

– Vi är världens största tillverknings- och exportland och det ger så klart stora möjligheter för förpackningsindustrin, sade han. Sverige har tekniken, vi har marknaden, så alla samarbeten har stora möjligheter att leda till win/win lägen.

– Det är viktigt att vara väl positionerad i ett globalt kunskapsnätverk. Jag ser det här som en stor och mycket intressant möjlighet för alla våra medlemmar att få en närmare relation till förpackningsföretagen i en av världens största och snabbast växande ekonomier, säger Per-Stefan Gersbro,VD för Packbridge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063