Ny renässans för grossistverksamhet
Hugo Ericson Ost speciallagrar Skottorps Slotts välkända ”Ambrosia” inför Saluhallens nyinvigning
– Vi besökte Slottsmejeriet i Skottorp i våras och har köpt deras ambrosia som vi speciallagrar inför nyöppningen. Det är en kittad gräddost som fanns i trakten förr och som slutade tillverkas då Vallberga mejeri lades ned för över 20 år sedan. Nu har osten fått renässans i Skottorp och det känns jättebra att lyfta det småskaliga och närproducerade, säger Jenny Svensson.
Slottsmejeriet i Skottorp har funnits i drygt ett år och tillverkar hårdost av mjölk från den lokala gården. Mejeriet är publikt för att man vill visa vilket gediget hantverk som ligger bakom osten.
– Det är ett ungt mejeri som tillverkar ostar enligt svensk tradition. Att Hugo Ericson väljer att köpa vår ambrosia känns fantastiskt kul och är ett erkännande för oss, säger Ingmarie Müller-Uri, ”slottsfru” och delägare i Skottorp mejer i ett pressmeddelande.