23948sdkhjf

Wirum börjar sälja kött

Wirum, gården som kanske mest är känd för sin goda glass, har inlett arbetet med att förädla kött från sin Jerseybesättning.
Gården har dragit igång ett samarbete med ett nystartat småskaligt slakteri utanför Vimmerby och siktar på att kunna erbjuda konsumenter möjligheten att köpa kött direkt på gården.

- Många som har handlat vår glass har frågat om de kan få köpa kött också, säger Emma Dahlberg på Wirum. I och med att vi nu har möjlighet att utföra slakt och styckning på ett småskaligt sätt i vår närhet har vi bestämt oss för att börja jobba med detta.

Jerseykor växer mycket långsammare än andra nötraser och det medför en ökad marmorering av köttet. Smakpaneler världen över rankar konsekvent Jerseykött högst p.g.a. dess mörhet, saftighet och smak.

- Jerseykött är jättefint och naturligtvis känns det extra inspirerande att börja arbeta med det här i dessa dagar präglade av hästköttskandaler och andra hemskheter. Det blir mer och mer tydligt att alltfler människor vill veta varifrån deras mat kommer och hur den har producerats, avslutar Emma Dahlberg.

Wirums Jerseykött kommer att säljas under namnet Wirum Jersey Beef. Priset beräknas ligga i nivå med annat kvalitetskött på marknaden. Produktionsvolymen kommer dock att vara mycket begränsad då Wirums besättning är liten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.61