23948sdkhjf

Restauranger lockar gästerna med nyttigare menyer

Restauranger får byta strategi när fler gäster efterfrågar nyttigare menyer.
Två av tre restauranggäster har nu börjat leta efter hälsosammare rätter på menyn. Det visar en ny internationell studie från Unilever Food Solutions, en av världens ledande leverantörer av ingredienser och lösningar till restauranger och matsalar.

- Det rör sig om en tydlig global trend som nu har kommit till Norden. Enligt Livsmedelsverket är hälften av alla svenska män, ca en tredjedel av alla kvinnor och vart femte barn överviktiga eller feta. Därför är det inte förvånande att många av oss gärna vill minska kaloriintaget, både när vi äter hemma och ute, säger Eva Skoog, dietist på Unilever Food Solutions i ett pressmeddelande.

Unilever Food Solutions har utvecklat tre verktyg för att göra det lättare för professionella kök att laga hälsosamma rätter. Ett av de nya verktygen är en kaloriräknare som kan hjälpa kökspersonalen att fastställa hur de enkelt kan kalorireducera sina befintliga rätter.

Kockarna är entusiastiska till initiativet
Även kockarna är positiva till nyttigare menyer.

- Det finns helt klart ett behov i vår bransch av att arbeta mer med hälsosam och näringsrik mat, och av att bli bättre på att marknadsföra dessa rätter på menyn. Det här är något som både våra gäster och vi själva kan dra stor nytta av. Gästerna, eftersom de kan beställa nyttigare måltider när de äter på restaurang och vi som krögare, eftersom det blir mer attraktivt att äta ute vilket gör att vi kan öka vår omsättning, säger Ebbe Vollmer, ägare och kock på Vollmers i Malmö

Studien World Meny Report är genomförd med hjälp av intervjuer med 3 500 restauranggäster från USA, Asien och Europa och det är personer som äter på restaurang minst en gång i veckan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078