Nyproducerade köttbullar på Ikea
IKEAs restauranger börjar sälja nyproducerade köttbullar, som en följd av hästköttsskandalen.
– Våra kunders och medarbetares förtroende är av yttersta vikt för oss. I ljuset av livsmedelsindustrins bekymmer med hästkött, står det klart att IKEA koncernen, trots våra höga krav, har misslyckats med att leva upp till våra kunders förväntningar. Vi tar det som har hänt mycket allvarligt och gör nu förändringar för att ytterligare stärka spårbarhet genom hela livsmedelskedjan, säger Edward Mohr, Global IKEA Food Manager.
Börjar med DNA-analyser
Tillsammans med de nyproducerade kättbullarna har Ikea bland annat förenklat leverantörskedjan genom att begränsa antalet köttleverantörer. De har även förbättrat kontrollerna hos den berörda leverantören genom att addera DNA-analyser både på det råa köttmaterialet och den slutliga produkten. Detta är en extra åtgärd för att säkerställa att köttbullarna endast innehåller ingredienser som anges i innehållsförteckningen.