23948sdkhjf

Barriärpapper förvarar bakverk i frysdisken – ersätter plast

Snart är plastpåsarnas roll som primärförpackning för frysta bakverk historia. Ersättaren är ett barriärpapper som tål kyla och är resistent mot fett och fukt.

Förpackningslösningen har utvecklats av bagerikoncernen Lantmännen Unibake Finland i samarbete med bagerikoncernen UPM Specialty Papers och wellpapproducenten Adara.

Den består av det återvinningsbara barriärpapperet UPM asendo som placerats som en inre liner i en wellpapplåda. Det livsmedelsgodkända papperslagret är beständigt mot fett och fukt och bevarar samtidigt färskheten i livsmedlet.

Pappret uppges vara särskilt väl lämpad för torr, kyld och fryst mat, brödpåsar samt icke-matförpackningar.

– Det har varit fantastiskt att arbeta i ett projekt där målet har varit att utveckla en mer hållbar förpackningslösning för bakverk, med hänsyn till hela värdekedjan. Lärdomarna från detta projekt kan tillämpas på andra produktkategorier i framtiden, framhåller Mikko Järvinen, tillverknings- och utvecklingschef på Adara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391