23948sdkhjf

Sik från Bexanders rökeri orsakade botulism

Ett fall av sjukdomen botulism har kopplats till varmrökt vakuumförpackad sik från Bexanders rökeri.
Efter fall av botulism varnar livsmedelsverket för varmrökt vakuumförpackad sik, enligt ett pressmeddelande.

Fisken har sålts i Linköping men tillverkas i Stockholm och Nacka kommun. Kommunerna utreder nu vilka partier det gäller och var i distributionskedjan problemet uppstått. För säkerhets skull avråds konsumenter från att äta varmrökt vakuumförpackad sik från Bexanders rökeri med bäst före-datum 2013-06-24 till 2013-06-30.

Botulism är en livshotande sjukdom som orsakas av att bakterien clostridium botulinum växer till i livsmedel och bildar nervgiftet botulinumtoxin. Detta kan ske i bland annat vakuumpackad fisk som förvaras för varmt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078