23948sdkhjf

Ännu en producent satsar på hybridfärs

Efter att Axfood och Ica lanserat hybridfärser ger sig även danska köttproducenten Danish Crown in i kampen om köparna.

Hybridfärs är den nya trenden, en blandning mellan kött och grönsaker. Den har ett lägre pris än traditionell köttfärs och för tillverkarna och dagligavaruskedjorna blir klimatavtrycket lägre. Tidigare har både Axfoods och Icas emv släppt hybridfärser och hamburgare. Nu tar även danska Danish Crown steget.

Det danska bolagets färs består till 50 procent nötkött och den andra hälften av linser, palsternacka och morot.

– Det känns naturligt och viktigt för oss på Danish Crown att leda vägen för minskat CO2-avtryck och köttkonsumtion. Marknaden är mer mottaglig nu än någonsin för innovation som spar tid, pengar och som bidrar till ett lägre koldioxidutsläpp,  kommenterar Jonas Västerstig, försäljningsdirektör på Danish Crown i Sverige.

Enligt Dansih Crown minskar hybridfärsen klimatavtrycket med 45 procent. Det kan jämföras med Icas 28 procent och Axfoods cirka 50 procent, som baserar sina siffror på RISE mätningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063