23948sdkhjf

Valio rustar upp anläggning för 800 miljoner

Anläggningen i finska Seinäjoki, som bland annat tillverkar smör, kvarg och keso, ska moderniseras och förnyas fram till 2026.

Valio investerar cirka 70 miljoner euro (cirka 798 miljoner kronor) för att modernisera och förnya produktionsanläggningen i Seinäjoki. 

– De betydande investeringarna i anläggningen och den regionala laboratorieverksamheten kommer att trygga Seinäjokis mångsidiga produktion av färskvaror, fetter och industripulver långt in i framtiden och stärka Valios lönsamhet och sysselsättningsförmåga i Seinäjokiregionen, kommenterar Jari Sivunen, fabriksdirektör, i ett pressmeddelande.

Bland annat ska ett nytt tvättcenter för pulveranläggningen byggas samt en modernisering av pulveranläggningens torktorn. Dessutom kommer en ny laboratorieanläggning på plats, då den gamla är i slutet av sin livslängd. Byggandet ska vara klart under 2026.

I Seinäjoki tillverkas bland annat smör, pålägg, kvarg, keso samt puddingar och specialmjölkspulver. Produtionen uppgår till cirka 130 miljoner kilo färska produkter, pulver och fetter årligen. Drygt 60 procent går på export.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078