23948sdkhjf

Arlas nya satsning felmärkt – filmjölken återkallas

Filmjölken Onaka ingår i det nya varumärket Cultura som Arla nyligen lanserade. Nu dras den tillbaka då den är felmärkt som laktosfri, vilket den inte är.

Nyligen sorterade Arla in filmjölkarna Onaka, Kefir och Dofilus under ett och samma varumärke, Cultura. Men de hade knappt startat förrän de måste återkalla Onaka. Anledningen är att filen är felmärkt som laktosfri på förpackningen.

– Vi ser allvarligt på det som inträffat och återkallar därför alla Onaka-förpackningar med angivna bäst före-datum. Samtidigt har vi startat en utredning om hur felmärkningen uppstod. Vi ber om ursäkt för detta, det är viktigt att konsumenter känner sig trygga med våra produkter, kommenter Johanna Ryssnäs, kvalitetschef på Arla, händelsen i ett pressmeddelande.

På förpackningen står det att Onaka innehåller 0 gram laktos, men den innehåller 3,8 gram laktos per 100 gram. Med anledning av felmärkningen blir det ett produktionsstopp av filen.

– På grund av det felmärkta förpackningsmaterialet kan det dröja några veckor innan Onaka-filen finns i mejerikylen. Men ha tålamod, vi jobbar för fullt för att du snart ska kunna köpa produkten igen, säger Johanna Ryssnäs i meddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219