23948sdkhjf

Pepsicos omsättning lägre än väntat

Snacks- och dryckesjätten Pepsico redovisar en omsättning som var lägre än väntat i tredje kvartalet. Det justerade resultatet per aktie var i linje med förväntat.

Omsättningen sjönk 0,6 procent till 23,31 miljarder dollar (23,45). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 23,86 miljarder dollar.

Justerat resultat per aktie blev 2,31 dollar (2,25), vilket är 0,9 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 2,29 dollar.

Bolaget ger en guidning för helåret. Den organiska tillväxten väntas bli ett lågt ensiffrigt tal, mot tidigare prognos om 4 procent. I övrigt upprepar bolaget sin guidning.

”Våra verksamheter var fortsatt motståndskraftiga under tredje kvartalet, trots en dämpad i Nordamerika, de fortsatta effekterna av vissa återkallelser hos Quaker Foods North America och och affärsstörningar på grund av ökade geopolitiska spänningar på vissa internationella marknader. marknader. Stark kostnadskontroll bidrog till vår lönsamhet, eftersom vi gjorde ytterligare investeringar för att för att förbättra vår konkurrenskraft på marknaden”, säger ordförande och vd Ramon Laguarta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078