23948sdkhjf

Greenfoods jätteanläggning i drift – ”perfekt för vår verksamhet”

Solcellsanläggningen på taket till Greenfood Greenhouse i Helsingborg är nu i drift.

Målet med den totalt 17 8000 kvadratmeter stora anläggningen har varit att skapa framtidens livsmedels- och logistikcenter med fokus på modern teknik och hållbarhet. Nu har den börjat producera el.

– Solceller är perfekta för vår verksamhet eftersom vårt behov av att kyla varor är som störst på sommaren, just när solcellerna producerar som mest. Det innebär att vi kan utnyttja solenergin på ett optimalt sätt, minska våra elkostnader och samtidigt bidra till en mer hållbar livsmedelsproduktion, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet Greenfood Fresh Produce och projektansvarig för Greenhouse.

Arbetet påbörjades i september förra året. Produktionen kommer täcka cirka 20 procent av Greenfoods elbehov och minska CO2-utsläppen med 150 ton per år, står det i ett pressmeddelande.

Greenfood kommer att köpa elen av Öresundkraft som äger solcellsanläggningen och tar ansvar för hela processen. Avtalet sträcker sig 19 år och ger därmed större andel säkrad elförsörjning till Greenfood, samtidigt som produktionen av lokalt producerad, förnybar el ökar i regionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062